[rookie]

. . . . . poznámky

osobní rozvoj

Proč si sami ničíme šanci na lásku?

Nemůžete najít partnera svých snů a trápíte se tím? Myslíte, že toho dosáhnete vysokými podpatky, hlubokým výstřihem či pohazováním vlasů? Přestože všechny tyto triky na muže fungují, nejsou oním hnacím motorem, aby si za partnerku vybral právě vás. Je na čase přestat snít či hledat nedostižný ideál a zaměřit se na to, proč vám příležitosti na seznámení proplouvají mezi prsty.

Možná si každodenně pokládáte otázku Co muži milují na ženách? a toužíte objevit, co je tím něčím, co muže přiměje, aby vás miloval. Jestliže neustále hledáte odpověď na tuto otázku, jste bohužel na zcela špatné stopě. Otázka by totiž měla znít spíše Co miluji já na sobě? Najít si pevný a trvalý vztah můžete až ve chvíli, kdy začnete mít ráda sama sebe a i své chyby. Často také slýcháme, že každý z nás je jedinečný. Zkuste k této myšlence přistupovat ne jako k módní frázi, ale jako ke klíči vlastního rozvoje. Máme pro vás doporučení, jak k tomuto sebeuvědomění dojít. Na jeho konci si dost možná uvědomíte, že najít si partnera ani není vaší prioritou.

Buďte sobec

Neustále myslíte na ostatní a máte přirozené zábrany v tom říci si o to, co chcete? Skoncujte s tím! Netvrdíme, že od teď se máte chovat jako rozmazlené dítě, které křičí, když není po jeho, ale je vážně na čase začít myslet na sebe. Poslední kousek čokolády si tak rozhodně nechte pro sebe, stejně tak jako se nestyďte říci kamarádce, že ten muž v baru, který se po vás dívá, se vám líbí. Lekce číslo dvě je říct to rovnou předmětu vašeho zájmu.

Bohužel je tomu tak, že tlak okolí na singles zejména po třicítce umí pěkně sílit. Pánové zde prominou, ale tento nátlak je cílený především na ženskou část populace. Zatímco mužům kolonka „svobodný“ dodává na atraktivitě, u žen je to přesně naopak. Od lidí, kteří vám neustále předhazují, že jste svobodná, se držte co nejdál. Nic jim nevysvětlujte a hlavně se neobhajujte. Nemáte proč!

Přestaňte si myslet, že si lásku nezasloužíte

Viděli jste film s úžasnou Emmou Watson Ten, kdo stojí v koutě? Emma zde ztvárňuje vtipnou, chytrou a rozhodně krásnou mladou dívku. Její jediný problém je, že o tom neví. Chodí s muži, kteří ji ubližují a neváží si jí. A jak by také mohli, když si ona neváží sama sebe? Když se hlavní hrdina snímku Charlie, který je sám do Emmy zamilovaný, u svého oblíbeného profesora literatury pídí po tom, proč dobří lidé chodí s těmi špatnými, učitel pronese jednoduchou, avšak naprosto fatální větu: Protože přijímají pouze lásku, o níž jsou přesvědčeni, že si ji zaslouží. Přestaňte se proto urychleně trestat. Teď hned! A je jedno za co! Ať již to jsou příliš silná stehna, která si myslíte, že máte, nebo „jen“ bakalářské vzdělání či dle vašeho názoru nedostatečně atraktivní práce.

Jste zkrátka tak dobrá, jak si o sobě myslíte. To, co je uvnitř, vyzařujete i navenek. Můžete být sebekrásnější žena, ale pokud krásu nevidíte sama v sobě, nevidí ji bohužel ani ostatní. Logicky pak saháte k partnerům, o nichž jste přesvědčená, že na ně máte a ignorujete ty, na které si nevěříte. Začněte se proto každý den chválit. Nikdo jiný to za vás totiž nejprve neudělá. Druhým krokem je zvykat si na chválu ostatních a umět přijímat komplimenty. Zní to jednoduše, ale pakliže máte problémy se sebeláskou, je to rozhodně běh na dlouhou trať. Zvykněte si na to, že lásku si nemusíte zasloužit, že tady prostě je.

Žádný strach!

Nechala jste se ukecat na rande na slepo, stáhla si Tinder a nebo jste prostě vyrazila na pracovní oběd, ze kterého se nečekaně vyklubalo rande? Vám se ale žádný z těch mužů nelíbí a hledáte u něho chyby? Jeden je moc malý, druhý zase velký a třetí měl na sobě příšerné boty. Chápeme, najít toho správného partnera je pěkná svízel.. Ale zamysle se na chvíli. Není hledání těchto chyb spíše vaší obhajobou, jak muže, kteří o vás mají zájem, odmítnout? Pravděpodobně máte strach z navázání nového vztahu. Nedivíme se vám, kdo by chtěl měnit své zaběhnuté stereotypy, odhalit své pocity a riskovat, že přijde opět k úhoně? Zkuste myslet méně stereotypně, to že váš poslední objev měl fóbii ze závazků, neznamená to, že ji mají všichni muži na této planetě. Dejte tomu nějaký čas a když bude nejhůř, sepište si pro a proti. Do levého sloupce můžete napsat vlastnosti, které vám na protějšku imponují, do pravého, které vám vadí. Prostřední sloupec nechejte volný a přepište do něho vlastnosti z pravého sloupce, které jste ochotná takříkajíc zkousnout. Minimálně se u toho skvěle zabavíte!

Vybočte ze stereotypu

Se strachem souvisí také berlička ve formě stereotypu. Denní rituály a zvyky nám pomáhají najít oporu, ale také nám mohou bránit v tom, abychom se více otevřeli svému okolí. Začíná vám vadit jakýkoliv zásah do vašich plánů? Nechce se vám domlouvat s přáteli, protože mají čas jindy, než to vyhovuje vám? Ihned zbystřete, a to i přestože je samota skvělá věc a pomáhá nám tříbit mysl a být sám se sebou. Jakýkoliv vztah je o komunikaci a kompromisu. Nejste-li je schopná vyladit ani s nejbližšími přáteli a rodinou, těžko je budete ladit s cizím chlapem. Vybočte také ze zaběhnutých míst, občas stačí jen málo – přijmout pozvání na večírek, kam jste původně nechtěla zajít, nebo vyměnit oblíbenou restauraci za novou. Zkuste rozšířit seznam svých známých a nabourat tak svoji samotu. Noví přátelé vás obohatí a vnesou vám do života čerstvý vítr.

Buďte ženou a nechte ho být mužem

Cílevědomé a soběstačné ženy muže přitahují. Ale popravdě se jich také bojí. Neznamená to, že ze sebe musíte dělat hloupou naivku, co si neumí ani vyměnit žárovku. Klidně se přiznejte k tomu, že za ta všechna singles léta jste nashromáždila reprezentativní sbírku nářadí, kterou si od vás všichni sousedé chodí půjčovat. Nepřehánějte to ale s neustálým poukazováním na svoji emancipovanost. To jednoho omrzí stejně jako neustálé řeči o kosmetice a líčení. Chce to znát tu pravou míru. Naučte se neodmítat pomoc a dokonce si o ni říkejte. Nemusíte opravdu všechno zvládat sama (i když to samozřejmě umíte!).

Nerezignujte

Čím déle jsme singles, tím větší pocit máme, že už není třeba se snažit. Nerezignujte! Pamatujte na to, že vše, co děláte, činíte především pro sebe. Vymezte si životní cíle, kterých chcete dosáhnout, sepište si je a nezapomeňte na datum. Stačí pak už jen sledovat, jak se vaše mety plní. Žádný takovýto seznam ale nikdy nezůstane prázdný, neboť není důležitý ani tak cíl, jako cesta k němu!

zdroj: http://www.iconiq.cz/proc-si-sami-nicime-sanci-na-lasku/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Theme by Anders Norén